Technická čistota – CleanFeed

DEPRAG – koncept pro technickou čistotu – průběžně odsouhlasené komponenty

Speciálně při výrobě menších, citlivých součástek má velký význam technická čistota, např. při výrobě elektrických či hydraulických produktů. Stoupající poptávku po technické čistotě zajišťujeme programem průběžně odsouhlasených řešení.

Montáž citlivých dílů, skupin a systémů ve spojení s technickou čistotou probíhá v tzn. čistém prostoru. DEPRAG nabízí kvalitní komponenty, které splňují požadavky technické čistoty při automatizovaném přívodu dílů a šroubování. Lze se úplně vyvarovat částeček prachu vzniklých otěrem nebo jsou tyto částečky s pomocí nejrůznějších zařízení dále odsávány.

Vaše výhoda:

Průběžná koncepce pro technickou čistotu. Kompletní program všech nezbytných jednotlivých komponentů  je sladěn a pochází z jedné firmy.

 

 

 

 

 

 

 

Odsávání kovové otěru

 

 

Particle Killer a BitCleaner pro technickou čistotu

K montáži citlivých dilů, sestav a sýstemů z hlediska  technické čistoty dochází v rámci tzv. čisté výroby. DEPRAG Vám nabízí levné, technicky vyspělé řešení, které optimalizuje požadavky na technickou čistotu při automatizovaném podávání dílů. Zbytkové nečistoty jsou zachyceny a odsáty vakuem.

 

DEPRAG Particle Killer ve verzi inline je idealně připevněn přímo na šroubovací systém. Tímto způsobem jsou již před zahájením procesu šroubování odsáty nečistoty dopravované procesem podávání a hadicí podavače. Dále jsou odsáty a filtrem zachyceny všechny částice nečistot, vznikající během procesu nastřelování (např. při brzdění šroubu). Particle Killer optimalizuje technickou čistotu ve výrobě.

 

DEPRAG Particle Killer ve variantě Pick&Place se použivá, když je šroub přiváděn hadicí, ale je polohován v součásti procesem P&P, napřiklad při použití konceptu Tool Changer. S variantou Pick& Place lze zpracovat mnoho typů šroubů.

 

DEPRAG BitCleaner je nejnovější vlastností konceptu  CleanFeed společnosti DEPRAG. Odsátí kovového otěru, který vzniká během procesu nalézání (napojování bitu a pohonu šroubu) a částěčně uplivá na bitu. Cyklické čistění (např.2x za směnu, v závislosti na povrchové úpravě šroubu, pohonu šroubu…) výrazně zlepšuje technickou čistotu procesu. 

 

Technické informace

CleanFeed

Technický postup
- odsávání vakuem

 


Potřebné řídicí komponenty:
- Pneumatický ventil/vakuový injektor


Rozhraní:
- 24V PNP


Doplňující skupiny/techniky
- Šroubovací funkční moduly s integrovaným vakuovým připojením
- Dopravník se zdvihací kolejnicí
- Řízení (LC nebo DSEC + DPU)


 

BitCleaner

Technický postup:
- Odfouknutí částic pro ionizovaný pulzující stlačený vzduch
- Odsávání pro vakuum
- Filtrace částic


Nezbytné ovládací prvky:
- Vakuová pumpa


Rozhraní:
- 24V PNP


 

Funkce

Spojovací prvek je zastaven v měkkém nastavení 1 a zbytkové nečistoty u podávaných komponentů (např. šroubů) jsou pomocí vakua odsávány. Odsáté částečky nečistot se uchytí na filtru s transparentním průhledným "oknem" a na vyměnitelné části filtru. V měkkém nastavení 2 je přiveden čistý spojovací prvek do šroubovacího modulu (přímá varianta) nebo je připraven k "vyzobání" (Pick&Place varianta).

Díky použití následujících komponent lze docílit optimálního výsledku:

- Čisté spojovací elementy (např. Arnold Cleancon® šrouby)  méně částeček nečistot díky speciálnímu postupu čištění

- DEPRAG HSF dopravník se zdvihací kolejnicí, bezvibrační přeprava dílů ► nevznikne žádný otěr dílů

- DEPRAG BitCleaner ► Odsávání kovové otěru

Další informace o složkách technické čistoty

Kontaktujte nás

 S dotazy k  našim výrobkům kontaktujte naše inženýry. Rádi Vám vytvoříme individuální nabídku.

Stáhněte si katalog produktů

Více informací o koncepci technické čistoty (D3820) naleznete zde.

 

Rezervujte si školení nyní

Na školení - technika krmení si rozšíříte znalosti o používaných krmných zařízeních.