DMS technika

k evidenci krouticího momentu

  • cenově výhodné
  • vysoce přesné

Tenzometrické snímače (DMS) se zakládají na principu deformování součástky mechanickou zátěží. Tato deformace je dále předána na meandricky formovaný drát (= DMS). Protahováním drátu vzniká rozdílný elektrický odpor tak, aby vznikl prostor pro mechanickou deformaci součástky.

Tento postup je používán často pro stanovení požadavku na tah a tlak a vzniká jednoduše v aplikaci. Ke stanovení krouticího momentu jsou určeny všeobecně tenzometrické snímače ve 45° směru k torzní ose a je stanoven elektrický odpor více pásy.

Použitelný lineární rozsah mezi krouticím momentem a změnou odporu není velký, jako např. u piezoelektrického snímače. DMS snímače krouticího momentu jsou přizpůsobeny celému sortimentu šroubováků. Díky četnosti a mnoha standardních komponentům může být dosaženo relativně výhodného cenového řešení.

Naše výrobky naleznete PDF produktovém katalogu D 3020.

Snímače krouticího momentu jsou v nabídce stejně jako stacionární měřicí platformy či mobilní měřicí klíče v přímém nebo úhlovém provedení. Snímače jsou určeny k připojení příslušné měřicí elektroniky.

Měřicí klíče umožňují kromě toho kontrolu vestavných šroubováků bez vyjmutí ze šroubovací stanice. Díky připevněným přírubám z měřicí hlavy mohou být měřicí klíče upnuty např. do svěráku.

Dohromady s příslušnou elektronikou mohou být samozřejmě použity také pro kontrolu již namontovaného spoje dotažením (nebo povolením). Spojují četnost použití konvenčních klíčů krouticích momentů s precizností a možností nejmodernější elektronické měřicí techniky.

Další informace:

Informace o produktech: PDF produktový katalog D3020